Skip Navigation
 

Podaci o Prodavcu:

e-Shop Martina Gebhardt
Eko Vita d.o.o. PIB:101665553
011/227-42-98
Nehruova 51 lok 29, TC Piramida plus, blok 44, Beograd
Radno vreme: od 11.00 - 18.00h

Besplatna isporuka

Za porudzbine vrednosti preko 5000din
 

Zašto Martina GebhardtO KOZMETICI MARTINA GEBHARDT
Martina Gebhardt, direktor, osnovala je kompaniju pre 25 godina

Negovanje lepote je visoko razvijena umetnost, a pravljenje kozmetičkih proizvoda odražava intimnu vezu između naših čula i senzualnosti.
Obavijajući miris eteričnih ulja, umirujuća blagost krema i losiona koji pokrivaju kožu poput svile i efekti nežne masaže podjednako su mi važni kao i klasična upotreba kozmetike, kao što je nega kože, sprečavanje prerane pojave bora, itd. Kroz ovo senzualno iskustvo postajemo otvoreni i prijemčivi; naši mišići, tkivo i ćelije se opuštaju, osećamo mir i dobro nam je u sopstvenoj koži. Energetske blokade su otklonjene i mi zračimo većom vitalnošću. Lepo se osećamo – lepi smo!

Mudrost se stiče odbacivanjem nebitnog. (Lao-tzu, 604 g. pre Hrista)

U pravljenju kozmetičkih preparata ja ozbiljno primenjujem filozofski uvid da je manje više. Moji proizvodi sadrže samo sastojke koji su neophodni i komplementarni da bi se stvorila ta posebna, čudesna esencija koja nadilazi zbir svojih pojedinačnih komponenti.

O NAŠIM PROIZVODIMA

100% naših proizvoda je sa Demeter sertifikatom

Reč kozmetika potiče od grške reči kosmos što znači svetski poredak ili prirodni poredak. Moderna kozmetika je umetnost očuvanja i negovanja tog prirodnog poretka, koji pomaže da se održi i promoviže lepota tela.


Najstariji poznati kozmetički preparati su pravljeni u starom Egiptu. Ta kozmetika dokazuje da je moguće proizvesti najbolje moguće kreme i masti korišćenjem samo čistih, prirodnih sastojaka. Za sintetičke konzervanse, kao što su emulgatori, stabilizatori i mirisi nije se znalo, pa prema tome nisu bili neophodni u to vreme. Pčelinji vosak i vuneni vosak su izvanredni osnovni hranljivi sastojci masti. Oni sadrže prirodne emulgatore koji čine kožu glatkom, dajući joj elastičnost i mekoću. Čista eterična ulja, propolis i ružina vodica redukuju prisustvo bakterija i tako deluju kao blagi konzervansi.

Stari egipćani i domoroci širom sveta su imali ogromno znanje o nebeskom ritmu i kako on utiče na pravljenje prirodnih proizvoda, naročito biljnih lekovitih sredstava i kozmetičkih preparata. U drevna vremena, pravljenjem preparata za negu tela su se bavili medicinari i iscelitelji. Oni su pratili kretanje zvezda i meseca i otkrili su da su biljni ekstrakti pripremljeni u određeno vreme imali značajno veću isceliteljsku moć u poređenju sa preparatima spravljenim u drugim periodima. Danas, autohtoni narodi Centralne Amerike još uvek prave eterična ulja i masti u skladu sa kosmičkim zakonima. Značajan deo ovog prastarog znanja je ponovo otkriven i koristi se u modernoj praksi gajenja bilja i sparagyric metodi pravljenja preparata.

Dostignuća moderne hemije su donela mnoge promene; ali, da li su nas približila ispunjenju naših ljudskih potreba? Nažalost, moderna kozmetička industrija se upustila u korišćenje hemijskih baza i mineralnih ulja kojima se lako rukuje, koja obezbeđuju dugogodišnji rok upotrebe i daju kremi blistavo beo izgled. Svedoci smo da je rezultat sve veći broj alergija i kožnih oboljenja.

Ne želimo da nastavimo tim putem! Sa našim preparatima, mi pokušavamo da ponovo uspostavimo prirodni poredak. Kvalitet preparata za negu kože prvenstveno zavisi od svežine sirovina i metoda koje su korišćene u procesu njihove prerade. Mi koristimo potpuno sveže bilje i ulja da bismo proizveli najkvalitetnije preparate za negu kože. Sirovine pribavljamo iz sertifikovane organske proizvodnje ili od proizvođača koji imaju ugovore sa Demeter-om. Naravno, ne koristimo sirovine životinjskog porekla, a naši proizvodni procesi su usaglašeni sa pravilima Nemačke asocijacije za zaštitu prava životinja.

Sastojci naših preparata su jasno navedeni i u potpunosti odgovaraju navedenim količinama; na etiketama koristimo INCI (Međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka) dekleracije.

NAŠI STANDARDI KVALITETA

• Svi naši proizvodi imaju službeni pečat za sertifikovane prirodne kozmetičke preparate.
• Koristimo samo 100% prirodne sastojke.
• Ne koristimo sintetičke sirovine, površinski aktivne supstance, glicerol, titanijum dioksid, konzervanse ili alkohol za pravljenje naših krema i losiona.
• Više od 98% sirovina nabavljamo iz sertifikovanog organskog gajenja ili gajenja po ugovoru sa Demeter-om.
• Sami pravimo spagyric esenciju.
• Proces pravljenja se odvija po ritmičkim, biodinamičkim principima.


... jer mi smo
jednostavno drugačiji!


OVI SIMBOLI GOVORE ZA NAS

DEMETER
Svi naši proizvodi imaju Demeter sertifikat.

Ovaj međunarodni brend organskih proizvoda je zastupljen na svakom kontinentu. Od Argentine do Mađarske, preko 3.500 kompanija obrađuje približno 100 000 hektara zemlje u 38 zemalja u skladu sa doslednim biološko-dinamičkim smernicama Demeter-a. Prodaja proizvoda Demeter-a širom sveta se procenjuje na 220 miliona euro.
Ovo udruženje se koncentriše na ljudska bića i njihove potrebe, ali je podjednako pravedna u svojoj ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj odgovornosti. Fer cene i društvena posvećenost odlikuju sva preduzeća koja su članovi udruženja.
Demeter ne brine samo o ekonmskoj ravnoteži sa prirodom, već i sa celim kosmosom. Sadnja, berba i proizvodnja se vezuju za cikluse nebeskih tela, kao što su sunce i mesec. Paracelsius, Samuel Hahnemann, osnivač homeopatije, kao i Rudolf Steiner, su sve ove procese istraživali u različitim formama i pokazali su nam kako možemo da koristimo ta energetska stanja na mnogo korisnih načina. Što se tiče biološko – dinamičke poljoprivrede, efikasnost ovog pristupa potvrđuju naučna istraživanja (DOK test) koja se obavljaju tokom mnogih godina.

Demeter-ove smernice za prirodne kozmetičke preparate diktiraju da najmanje 90% sastojaka moraju biti proizvodi iz kontrolisane biološko – dinamičke poljoprivredne prakse. Preostalih 10% može takođe biti iz kontrolisane organske proizvodnje. Emulgatori moraju biti prirodni i proizvedeni na način koji u najvećoj mogućoj meri zadržava njihovo organsko stanje. Soli, voda i minerali se ne računaju. Preparati koji sadrže između 66 i 90% sirovina koje imaju Demeter-ov sertifikat spadaju u tu kategoriju. GMO (genetski manipulisani organizmi) i nanotehnologija potpuno su zabranjeni.

Martina Gebhardt veruje da je holistički pristup ključan za harmoniju i zdravlje. „Niko zapravo ne zna kako se energetski procesi prenose na naše telo i kožu, kako na nas utiču.Mi nesumnjivo možemo da učimo od starijih kultura u kojima su telo, duša i duh još posmatrani kao celina.“
Preko 30 godina moji prirodni kozmetički preparati su 100% organski proizvodi zahvaljujući mom ubeđenju da je to prava stvar. Sada želim da načinim sledeći posledični korak u tom smeru, tj. da proširim „organsko“ tako da obuhvati holističke aspekte prirodnih ritmova i dinamike, kao što se to radi u biološko – dinamičkoj poljoprivredi.

Registracija broj 501099
Organizovana u IHTK (Međunarodna asocijacija proizvođača koji su protiv testiranja kozmetičkih preparata na životinjama)

Prirodna kozmetika koja je proizvedena bez testiranja na životinjama


Simbol odgovornosti i smernice nemačkog društva za sprečavanje okrutnog ponašanja prema životinjama e.,V Bonn Da se da po zakonu obavezna dekleracija:

• da se razvoj i proizvodnja krajnjih produkata ne testiraju na životinjama.
• da se ne prerađuju sirovine koje su testirane na životinjama po prvi put posle prvog januara 1979.g. Od velike je važnosti što su takve sirovine bile prisutne na tržištu pre prvog januara 1979 – bez obzira na činjenicu da su bile testirane na životinjama pre tog datuma (01.01.1979.) Sintetičke supstance koje su se pojavile na tržištu nakon pomenutog datuma se ne smeju testirati na životinjama. Pa ipak, ni mi ni autori pozitivne liste ne mogu sprečiti to da je neku sintetičku supstancu (koja je već bila na tržištu pre prvog januara 1979.g.) ili prirodnu jestivu sirovinu testiralo na životinjama treće lice ili ih možda i sada testira. Ukoliko nemaju nikakav kontakt sa dotičnom kompanijom, proizvođačima koji su na pozitivnoj listi se mora dozvoliti da nastave da koriste tu specifičnu supstancu.
• da se ne koriste sirovine koje su testirane u ogledima na životinjama ili zarad kojih su životinje ubijane (npr. kunino ulje, kornjačino ulje,...)
• da nema ekonomske zavisnosti od drugih kompanija koje sprovode testove na životinjama ili zadužuju druge kompanije da vrše eksperimente na životinjama (npr. farmaceutska industrija)
• da se napravi detaljan spisak sirovina sa imenima dobavljača
• kompletna dekleracija sa sadržajem proizvoda na pakovanju ili u katalogu. Ukoliko sadržaj nije naveden, molimo da tražite od kopanije više informacija ili kontaktirajte sa IHTK e.V.

KAKO KORISTITI NAŠU KOZMETIKU

Sve kozmetičke proizvode treba nanositi štedljivo, kako bi se osnovne funkcije kože pospešile pre nego ometale. Korišćenjem krema sa idealnom ph vrednošću od 6 do 7, pomažete svojoj koži da sačuva svoju zaštitnu barijeru.

Ne postoje kozmetički preparati koji u potpunosti mogu da spreče prirodni proces starenja kože, pa ipak, u prirodi postoji obilje biljnih ulja i bilja koji mogu da sačuvaju elastičnost i vitalnost kože, dajući joj zdrav i nežan izgled. Hemijske sintetičke zamene ne mogu da neguju i zaštite kožu u meri u kojoj mogu prirodne supstance.

Vrlo je jednostavno: sledite svoju želju i probajte nešto što vam se dopada, za šta imate „apetit“. Sigurno vam se ne jede šargarepa svaki dan, zar ne. Isto važi i za vašu kožu. Vaše telo i /ili vaša koža neće više apsorbovati iste supstance kada su ih se jednom zasitili. Mi predlažemo određene proizvode za različite tipove kože; pa ipak, mi vam takođe preporučujemo da verujete svom čulu mirisa i svom osećaju jer će vas bilje koje proizvodi sadrže privući svojim mirisima. Ako vam određeni miris prija, bićete takođe u harmoniji sa sastojcima koji su sa tim mirisom povezani (princip afiniteta). Ne brinite, nećemo obmanuti vaše čulo mirisa!

FORMULA PROIZVODA

Naši proizvodi su pripremljeni da potpomognu prirodne funkcije kože, stoga možete biti sigurni da će vaša koža zadržati zdrav izgled, uvek se vraćajući prirodnoj ravnoteži.
Naše kreme sadrže oko 50 procenata vlage, npr. biljni ekstrakti u čistoj izvorskoj vodi, i sadrže 50 procenata uljnih supstanci, npr. biljnih ulja, masti i voska. Taj odnos odgovara sastavu hidrolipidnog sloja (odnos lipida i vlage u našoj koži) kože jedne dvadesetogodišnjakinje. Negovanje ovog sloja kože pomaže da se održi vitalnost, zdravlje i glatkost vaše kože. Kreme koje vraćaju vlagu koži, kreme bazirane na uljima i ulja narušavaju prirodni balans kože usled čega ona postaje sve suvlja.

Mi koristimo vuneni vosak u našim kremama kao emulgator. Vuneni vosak se dobija procesom pranja i centrifugiranja koji daju supstancu praktično bez pesticida. Vuneni vosak je izvanredna supstanca za negu kože koja je naročito pogodna za suvu i alergijama sklone tipove kože. U našim sredstvima za čišćenje lica i losionima koristimo lecitin i skrob graška kao emulgatore, a obe supstance su sertifikovani organski proizvodi. Alkohol iz kokosovog putera se dodaje zbog kompaktnosti materije. Ova blaga supstanca čini kožu glatkom i mekom.

Sve kreme se mogu kombinovati sa bilo kojim od naših drugih proizvoda.

SAVETI ZA NEGU KOŽE

Ujutru je dovoljno kožu očistiti samo vodom osim ukoliko ste koristili veoma masnu kremu za noć. U tom slučaju, trebalo bi da upotrebite sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože. Nakon ispiranja, tonik za lice osvežava i revitalizuje kožu. Tonik nanesite tapkanjem da biste stimulisali kožu, a onda masažom nanesite kremu na blago vlažnu kožu. Treba da upotrebite malu količinu kreme.

Leti, preporučujemo korišćenje losiona za lice; za zimski period preporučujemo korišćenje naših krema. Losion za lice može da posluži kao savršena podloga za šminku.

Sve što je potrebno za veče je sredstvo za čišćenje kože. Temeljno utrljajte sredstvo u kožu i isperite ga mlakom vodom. Ovaj postupak će obezbediti dovoljno masnoće da zaštiti vašu kožu tokom noći, pri tom dozvoljavajući koži da „diše“. To znači da znoj i druge otpadne materije mogu da izađu na površinu kože bez prepreka. Ukoliko više volite izdašniju negu za noć, preporučujemo korišćenje ili našeg losiona za lice ili odgovarajuće kreme za vaš tip kože. Kompaktnost emulzije za negu kože možete prilagoditi svojim potrebama. Ukoliko mislite da treba da „razredite“ kremu, jednostavno je pomešajte sa malom količinom odgovarajućeg losiona pre nego ovu mešavinu nanesete na kožu.

ŠTA JE TO SPAGYRICS?

Reč spagyrics potiče od grčke reči spao = odvojiti I ageiro = spojiti. Ona objašnjava metod pravljenja lekovitih sredstava koji je poznat hiljadama godina i koji ima korene u kulturama Orijenta i Himalaja. Ova metoda ekstrakcije se i danas koristi u ajurvedskoj medicini. Sastojci biljke se i destiluju i sagorevaju u pepeo. Biljne soli se rastvaraju i iskristališu u kompleksnom biološko-dinamičkom i ritmičkom procesu proizvodnje koji uzima u obzir položaje sunca i meseca. Proces se odvija dok se ne dostigne željeni stepen čistoće. Zatim se dobijena supstanca kombinuje sa destilatom da bi se dobila spargyric esencija.

KAKVI SU EFEKTI SPARGYRIC ESENCIJE U KOZMETICI?

Efekti ovih esencija se posmatraju na ćelijsko-energetskom nivou. Izreka kaže: „So je pamćenje zemlje.“ U tome ima mnogo istine, znajući kako so može da podigne unutrašnji red i pamćenje svake ćelije u (genetskom) planu na kom se zasniva. So rastvorena u vodi (rasol), kada se nađe unutar ćelije i u međućelijskom prostoru, poseduje elektroprovodljivost koja prenosi energetske impulse ćelijama. To pospešuje proces čišćenja. Ćelija ne može da primi supstance koje su joj neophodne za regeneraciju – ponovno uspostavljanje prirodnog balansa – dok se ne obavi proces detoksikacije na ćelijskom nivou.

VIŠE OD ORGANSKOG
Ovi simboli govore umesto nas

Svi naši proizvodi imaju Demeter sertifikat.
Time obezbeđujemo vrhunski kvalitet prirodne kozmetike i hrane kao i biološko-dinamičku poljoprivredu, preradu sirovina i izradu proizvoda. Da biste više saznali, pogledajte naš letak u „Najprirodnija od svih prirodnih kozmetika“ na našoj referentnoj stranici ili na www.demeter.de.

Prirodna kozmetika koja se ne bazira na testovima sprovođenim na životinjama
MEĐUNARODNA ASOCIJACIJA PROIZVOĐAČA PROTIV VRŠENJA ISPITIVANJA NA ŽIVOTINJAMA ZA POTREBE RAZVOJA KOZMETIKE (IHTK)
Više možete pročitati u našem letku „Najprirodnija od svih prirodnih kozmetika“ na našoj referentnoj stranici ili na www.ihtk.de .

Licencirani od strane prirode!
Naša energija i aktivnosti za zaštitu životne sredine su priznati od EMAS-a (Ekološki oditor). Saznajte više na www.emas.de.